HOBADVIES
        BOUWKUNDIG TEKEN- EN ADVIESBUREAU VOOR AL UW BOUW- EN VERBOUWPLANNEN

EIGENAAR : Rik Houtman         

 

Rik heeft, om gevoel te krijgen met wat bouwen in de praktijk inhoud, gedurende de eerste jaren aansluitend zijn bouwkundige opleiding te Utrecht, gekozen te starten als timmerman.

Als timmerman/ maatvoerder bij Grootels Bouwmij. behoorde uitzetten, stellen en aanbrengen van fundering- t/m dakconstructies tot zijn takenpakket.

Na enkele jaren bouwervaring te hebben opgedaan, besloot Rik zich meer op de voorafgaande planvorming in het bouwproces te richten. Een nieuwe start als bouwkundig tekenaar bij architectenbureau Heineke te Loosdrecht was het gevolg. Waarbij hem het maken van bouwkundige tekeningen, rekening houdend met het ontwerp van de architect, goed beviel.

Eind 1989 maakte Rik de overstap naar een Rotterdams architectenbureau: Stadsarchitecten Associatie Rotterdam (SAR bv) waar hij zich met  Renovatie-, Groot Onderhoud- en Nieuwbouwprojecten bezig hield.
Veelal in bewoonde toestand werden bestaande woningen ingemeten en opnamerapportages opgesteld, waarna de uitwerking middels bouwkundige tekeningen, aangevuld met ramingen en begrotingen volgde.

Binnen de SAR is Rik van bouwkundig tekenaar uitgegroeid tot, zowel intern als extern, zelfstandig opererend projectleider.

Na 5,5  jaar maakte Rik een kortstondige overstap naar de aannemerij. Bij BV bouwbedrijf VVS kreeg hij de mogelijkheid nieuwbouwplan -De Bezem-  (SAR) als werkvoorbereider te begeleiden.
Na enkele maanden in de aannemerij werkzaam te zijn, werd hij benaderd door detacheerbureau FES dit bureau verzocht hem toch weer te gaan tekenen, vanwege een tekort aan CAD-tekenaars.

Rik kwam hierdoor in 1995 als tekenaar bij - ir Kees Christaanse Architecten and Planners bv- in dienst. Gedurende de 17 jaar dat Rik bij KCAP bv in dienst is geweest is het bureau steeds meer internationaal gaan werken. Rik werkte, gezien zijn passie voor detaillering, bouwtechniek en projectleiding, aan Nederlandse projecten. Als tekenaar en senior projectleider werkte hij mee aan de realisatie van kleine- tot zeer grootschalige complexe bouwprojecten, waarbij de benaming van vernieuwend, innovatief, gedurfd en spraakmakende architectuur niet vreemd is.

Anno 2014 heeft Rik meer dan 25 jaar aan bouwkundige kennis en ervaring opgedaan. Om deze expertise op gebied van bouw- en verbouwkunde met iedereen te kunnen delen heeft hij in 2014 besloten HOBADVIES op te richten.

Onafhankelijk bouwkundig teken- en adviesbureau voor de particulier en zakelijke opdrachtgever, gevestigd in Dordrecht.

HOBlogo 

Voor: ontwerp, werk- en verkooptekeningen, indiening omgevingsvergunning, inmeten en bouwbegeleiding